2016


Assalamualaikum. Woah it has been 2 years since my last update eh?



How's my life throughout these years?

My bestfriend confessed at me that he liked me.
Shocked but I was like ha ha ha?
Finished my foundation in TESL, UiTM Lendu. 
He never gave up on me.
Worked temporarily at Foto Flash, Ampang Point.
Nope. He still not gave up on me. 
His efforts made me speechless.
Well apparently after few months, after seeing how bad he wanted me, I fell for him. 
I'm slowly forgetting my ex crush
I have a boyfriend now, despite how heartbroken I was. 
Well, I'm happy with him. 
Terima kasih kerana terima kegemukkan saya walaupum awak lagi kurus dari saya.
Pursuing my degree in September 2015
Didnt pursue my degree in TESL because I'm not interested to be a teacher.
I'm currently studying in UiTM Shah Alam, MASSCOM majoring in advertising. 
Getting fat-er day by day.
Finished my first semester with pointer- alhamdulillah
During semester break I sell tudungs, and jaga my mom yang sakit.
Started my second semester with mixed feelings.
I find myself attached to my classmates even more.
So lucky to have them as my classmates.
Im looking forward to get a better pointer this semester




Bye
Jumpa lagi in my next update!
Well, 2 tahun lagi kot?

How's my life after spm?


Sebelum tu, post ni kinda boring bcs aku tak taruk pape gambar. Just nak taip pasal life aku lepas spm. Ok? Hi assalamualaikum selamat berpuasa selamat hari raya selamat main mercun selamat main bunga api ye anak anak sekalian. Wooo. Didnt post anything since last year duhh. Hahaha lamanya. Last upload masa, pengalaman nak cari kerja? Ye lah. Lepas spm takan kau nak goyang kaki habiskan duit mak ayah (tak goyang kaki pun sebenarnya habiskan duit mak ayah juga hehe) 

Skarang ni, bulan July, dah nak raya dah pun, banyak life yang aku lalui. Life as a worker and a student. Ha aku berjaya cari kerja ok bulan january dulu. Bhahahahaa. Kedai kasut kat ampang point. Sebab rumah akak aku dekat, so aku cari kat situ. Memula mintak kat mcd, pastu g tempat lain. Tanya kat satu kedai kasut ni, KEBETULAN dieorang perlukan staff. So i'm accepted walaupun dieorang sebenarnya taknak staff budak lepasan spm sebab katanya kerja sekejapnya pastu benti. Padahal at the end of the day, aku paling lama kerja situ berbanding staff lain yang umur atas aku dan masuk selepas aku. Faham maksud aku? Aku berhenti pun sebab nak sambung study. Ha life as a student pulak. K nanti aku cerita. Hahahahaha. Pls lah weh baca story aku ni. T_T Hahaha. So, dieorang berhenti bukan sesaje. Tapi ada problem dan tak tahan kerja situ. Aku pun kena gak, tapi aku tahan je sampai hampir 6 bulan kerja situ. Lantak lah pasal semua tu. Focus babe pada kerja puih.

Result spm aku sangat teruk. Taknak cakap berapa. Just nak cakap satu result je yang melayakkan aku sambung study. Aku apply TESL kat upu. Alhamdulillah english aku A-. So aku dapat interview tu. Gelabah sangat k masa interview tu. Memang aku syak aku tak dapat tau sebab aku cakap memang gagap gila. Interviewer tu siap tanya ARE YOU NERVOUS? Hoishhh nak je aku jawab "mashaallah babe mestilah nervous babe haiyoo". Pastu, beberapa minggu selepas tu result upu keluar and aku dapat. Hehe. Di uitm lendu. Ha ye. Uitm berhantu tu. Tayah cakap. Aku tahu. -_- So yeah I'm a student in uitm lendu. Dimana budak budak part one wajib dipanggil ANJING oleh part 2 hingga 6 every year. Dikatakan tradisi weh. Hahahahaha wtf. 

(tak tahu nak buat penutup macam mana. terfikir gak, nak buat macam essay writing ke hahahaha) So yeah tu je yang jadi sepanjang hampir 8 bulan ni. K bye. Sekali lagi, 

SELAMAT BERPUASA BABE, 
SELAMAT HARI RAYA BABE MASHAALLAH. 

Pengalaman Cari Kerja.


Macam biasalah kan, lepas SPM takan ko nak terperap kat rumah, hadap laptop (bagi yang ada laptop), hadap iphone (bagi yang pakai iphone) As for me, hadap komputer. Sebab laptop dah arwah. Macam tiada kaitan pulak, benar atau tidak? Okay. 

So, nak buka cerita zaman tok kadok lah. Macam gini, sabtu haritu lah kan, pergi la bahau. Cari kerja. Kiranya memang tu pengalaman pertama lah cari kerja. Masuk satu satu kedai, buat muka tak malu "kak, ada kerja kosong tak?" "eh amoi. sini ada kerja kosong tak?" "eh minachi, itu ah, awak mau pakai pekerja tak? ayooo itu macam ka?" Bila semua kata takde tu, keluar dari kedai macam semua pandang sambil berkata booo tak dapat kerja. Sedih tau tak. Malu. Aku ni dah lah pemalu. Lol. Bila nak masuk kedai tanya, aku dengan radhi macam "eh kau lah tanya. tadi aku dah tanya. ala malu nak tanya" Ha macam tu. Tapi ada lah 2 kedai cina tu, ada jawatan kosong. Tapi dua dua kedai nak sorang pekerja je. So, lupakan jelah.

Tapi, bila datang kedai cina, muka dieorang macam takde hati langsung nak amik kami bekerja. Adakah kerana kami bertudung? Hm tak tahu lah. Yelah kan, sebab sekarang kan semua mana nak hire pekerja berhijab. Kalau free hair lagi baguslah katanya. Mungkin pada pandangan mereka, perempuan freehair mampu melariskan jualan mereka? Apalah salah perempuan pakai tudung ni? Boleh buat kerja jugak apa. Eh berlaku adil lah. Ni kan negara islam! Huhhh. Marah betul aku. So bila tak dapat kerja tu, rasa macam...

Untitled | via Facebook

Yeah. Literally.

Oh btw, jom buang perasaan marah dan sedih ni. Masa sabtu haritu kan, first time keluar dengan KK. Omg he was so nice masa tu tau. Dia kawan wanie. Kawan wanie, kawan aku dengan radhi juga lah kan? Hahaha. So dia belanja kami wayang dan popcorn masa tu. Rasa macam wowww wanie, kau kena berkawan dengan dia sampai bila bila. So that, wayang kami masuk percuma. Hahahaha taklah. Gurau. Kami tak kikis okay. Kami tolak, dan nak bagi dia duit. Tapi dia insisted nak belanja. 

Oh btw lagi sekali, harini buat cake. Macam, first time aku buat cake. Aku ingat susah sangat lah nak buat. Bila nak makan cake chocolate, tunggu la akak balik atau tunggu radhi buat cake. Tapi asyik makan cake orang buat je, so pekata buat sendiri kan? Nak gak lah rasa cake air tangan sendiri. 
Kalau orang lain anggap tarikh harini sangat special sebab baru couple, but to me, 11/12/13 special sebab first time kot buat cake sendiri. Ha excited tau tak. Tapi cake manis sangat. K la bye. :D

Psst psst : Semoga aku, shima, wanie dan radhi dapat kerja dekat 7E dan dapat hostel sekali. Ameen. :')